Vuurwerkschade en uw verzekeringen

Eind deze week ‘knallen’ we weer het nieuwe jaar in. Hoewel, knallen? Ook dit keer geldt er een vuurwerkverbod. Toch zou het zomaar kunnen dat er door (illegaal) vuurwerk weer schade gaat ontstaan. Wat kunnen verzekeringen dan voor u betekenen?

Nieuws
Datum: 29-12-2021

Letselschade

Als u door vuurwerk letselschade heeft opgelopen, is er uiteraard uw zorgverzekering, maar mogelijk dat niet alle kosten vergoed worden. Als u weet wie het letsel heeft toegebracht, dan kunt u die aansprakelijk stellen, al dan niet met hulp van uw eventuele rechtsbijstandverzekering. U kunt materiële en immateriële schade (smartengeld) eisen. Als er sprake is van blijvend letsel of invaliditeit, dan kunt u een vast bedrag uitgekeerd krijgen onder uw ongevallenverzekering. De hoogte van de uitkering is dan afhankelijk van het verzekerd kapitaal en de mate van blijvende invaliditeit.

Schade aan uw auto

Als er een autoruit is gesneuveld of als uw auto brandschade heeft, dan kunt u de schade op uw autoverzekering claimen. Afhankelijk van uw dekking, wordt de schade wel of niet vergoed. Een volledig casco-dekking (= all-risks) vergoedt de schade in elk geval, wel kan er sprake zijn van een terugval in no-claim. Maar mogelijk heeft u een no-claim-bescherming. Ook onder een beperkt casco-dekking zijn er mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een ruitschade.

Een barst in uw woningruit

Meestal is ruitbreuk meeverzekerd op uw opstalverzekering.

Schade aan uw brievenbus

De ‘gleuf’ in uw deur/muur of een aan de buitenmuur verankerde brievenbus, zit ‘nagelvast’ aan uw huis gemonteerd en valt daarom onder de opstalverzekering. Bij de losstaande buitenbus is het onduidelijker, dat kan per verzekeraar verschillen. Ook andere vuurwerkschade aan uw woning (bijvoorbeeld een beschadigd kozijn) kunt u claimen onder uw opstalverzekering. Hopelijk loopt u tijdens de jaarwisseling geen schade op. In elk geval kan het geen kwaad om uw verzekeringen weer eens te controleren, uiteraard kunnen onze adviseurs u daarbij behulpzaam zijn. Tenslotte wensen wij u een goed en gezond 2022!!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.