Studie en aansprakelijkheid

Het schoolseizoen gaat weer beginnen en misschien ben je onlangs met een nieuwe studie begonnen en op kamers gaan wonen. Of misschien ga je wel op zoek naar een baan en ga je het huis uit. In beide gevallen is het slim om je aansprakelijkheidsdekking te controleren.

Nieuws
Datum: 08-09-2021

Verzekering van ouders

Zodra je zelfstandig gaat wonen, is het verstandig zelf een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Vaak val je nog onder de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders als je voor studie uitwonend bent. Vraag dit altijd even na bij de verzekeringsadviseur van je ouders. Val je niet meer onder de verzekering van je ouders? Dan is het heel verstandig om deze zelf af te sluiten.

Eigen verzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Voor een paar euro per maand kun je deze verzekering afsluiten. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor letselschade die je aan een ander toebrengt; denk aan het onvoorzichtig oversteken van de straat, waarbij een fietser ten val komt. Ook ben je verzekerd voor zaakschade die je aan een ander toebrengt; bijvoorbeeld als jij per ongeluk een glas wijn op iemands vloerkleed hebt laten vallen. Heb je een huisdier? Dan valt schade die het huisdier veroorzaakt ook onder de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering. Let op: het gaat alleen om schades die je aan anderen toebrengt. Dus niet als je een glas wijn op je eigen vloerkleed laat vallen, dat kan wél verzekerd worden op een inboedelverzekering.

Studie of stage in het buitenland

Ga je tijdens je studie een periode naar het buitenland? Check dan altijd bij je verzekeringsadviseur of je daar verzekerd bent. In het buitenland gelden vaak andere regels. Soms moet je bijvoorbeeld een waarborgsom betalen totdat de schade helemaal is afgehandeld.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wil je weten wat een aansprakelijkheidsverzekering in jouw situatie kost? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.