Stormschade en uw verzekeringen

De drielingstorm (Dudley, Eunice en Franklin) geselde Nederland en omringende landen. Eunice was de zwaarste storm in vier jaar tijd. De storm heeft veel schade toegebracht, hopelijk valt het bij u mee met de schade.

auto heeft schade door storm
Nieuws
Datum: 23-02-2022

Wanneer wordt schade vergoed?

Stormschade wordt door de meeste opstalverzekeringen vergoed bij windkracht 7 of hoger. Dan ziet de verzekeraar het als storm. Die windkracht wordt gemeten door het KNMI. Als het plaatselijk stormt en de KNMI geen windkracht 7 gemeten heeft, kan schade bij huizen in de buurt als bewijs dienen. Maar als het echt stormt, is de windkracht hier langs de kust vaak hoog genoeg en kan soms zelfs windkracht 11 gemeten worden.

Hoeveel krijgt u vergoed?

Vrijwel alle opstalverzekeringen vergoeden schade bij storm, maar u moet meestal een bedrag aan eigen risico zelf betalen. De hoogte van het eigen risico kan per verzekeraar verschillen. Let op: een houten schutting is ook verzekerd onder de opstalverzekering, maar tuinmeubilair niet. Schade aan tuinmeubelen door storm of neerslag is niet verzekerd, dus haal bij een storm tijdig uw spullen uit de tuin of van het balkon.

Waar moet u aan denken?

Probeer zo nauwkeurig mogelijk het tijdstip te registreren waarop de schade ontstond, zodat het te koppelen is aan de windmetingen van het KNMI. Ruim niet direct alles op, maar maak foto’s en meldt de schade eerst bij uw tussenpersoon of verzekeraar. Anders krijgt u mogelijk niet alle schade vergoed. Met de tussenpersoon of verzekeraar spreekt u af wat u al kunt opruimen.

Autoverzekering

Rondvliegende takken en omwaaiende bomen zorgen ook voor veel schade aan auto’s. Heeft uw autoverzekering een beperkt casco- of all-risks-dekking, dan is er een vergoeding voor stormschade. Maar ook bij autoverzekeringen geldt er voor schade door storm doorgaans een eigen risico. Stormschade claimen heeft bij de meeste verzekeraars geen invloed op uw no-claim.

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.