Financiële educatie

Ook in 2020 helpen we ouders en kinderen bij de financiële opvoeding. We vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Want jong geleerd is oud gedaan.

JongWijs: stap voor stap met geld leren omgaan

JongWijs is een gratis financieel pakket voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Sparen én betalen voor uw kind zélf. Met stapsgewijs allerlei opties, zoals een betaalpas, internetbankieren en Mobiel Bankieren. Plus jaarlijks praktische en leuke geldtips voor u en uw kind. Gewoon via de post. Zo kan uw kind stap voor stap leren omgaan met geld.

Zilvervloot Sparen: sparen voor de toekomst van uw kind of kleinkind 

Met Zilvervloot Sparen helpt u de dromen van uw kind waar te maken. Spaar een mooi bedrag voor uw (klein)kind op een aantrekkelijke spaarrekening. De rekening loopt tot de 18e verjaardag van uw kind en is te openen tot de 16e verjaardag. Naast de variabele rente ontvangt u een bonus over de inleg van 1% per volledig spaarjaar met een maximum van 10%. Per jaar mag u maximaal € 600 sparen.

Kinderspaarweken

Goed sparen kun je leren. Door stap voor stap te doen. Van kinds af aan, groeien met kleine bedragen. Daarom heeft RegioBank de hele maand oktober haar Kinderspaarweken. Een maand waarin we over het belang van sparen door kids vertellen. En alle kinderen die in deze maand bij RegioBank sparen of een jeugdrekening openen, worden extra beloond met een leuk cadeautje.

Voor de Klas

Onze medewerkers staan voor de klas in de Week van het Geld en het hele jaar door met Eurowijs. Ons doel: mensen financieel weerbaarmaken. Te beginnen met kinderen: wij geven gastles aan alle groepen van het basisonderwijs en de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs.