Buurtzaam

Goed contact met de buren, een bakker om de hoek, de sportvereniging op fietsafstand. Het zorgt er allemaal voor dat u prettig kunt wonen, werken en leven. Wat ons betreft hoort er nog iets thuis in dat rijtje: een financieel adviseur die voor u klaarstaat, voor uw onderneming of vereniging én voor uw buurt. Zodat die blijft groeien en bloeien.

Steun voor buurtbus Heijdse Lijn

Op zaterdag 3 juli vorig jaar werd de Heijdse Lijn in Ter Heijde gepresenteerd. Met een feestje. En een feestje werd het! Het kerkplein was versierd met vlaggetjes, er waren diverse bloemenkramen en de kinderen werden verrast met de mooiste ballonnencreaties. Hennie de Vries was erbij. Ons kantoor draagt het project namelijk een warm hart toe.

Eerder was Hennie voor het VoordeBuurt Fonds op zoek gegaan naar een mooi lokaal project. Het VoordeBuurt Fonds is een initiatief van de RegioBank en het Oranje Fonds om het buurtgevoel te vergroten. Via een sociaal makelaar kwam Hennie in contact met Jan Bogaard, voorzitter van Stichting HinT en initiatiefnemer van de Heijdse Lijn.

Uit hun isolement

“De overheid trekt zich steeds verder terug”, vertelt Hennie. “Neem het openbaar vervoer. De haltes worden beperkt en lijnen worden zelfs helemaal opgeheven. Dat treft de groep minder mobiele mensen, zoals ouderen en gehandicapten. Daarom is de oprichting van de Heijdse Lijn, een verbinding tussen Monster en het dorpje Ter Heijde, zo’n mooi initiatief. Het haalt de kwetsbare bewoners van Ter Heijde uit een isolement, want er is daar geen enkel ander OV-alternatief en mensen komen letterlijk de dijk tussen het dorpje en Monster niet op.”

Donatie

De buurtbus wordt volledig gedragen door ondernemers en verschillende fondsen. Samen met het VoordeBuurt Fonds en Nh1816 Verzekeringen heeft De Vries Verzekeringen € 15.000 gedoneerd aan de Heijdse Lijn. We hopen dat de gemeente de Heijdse Lijn uiteindelijk opneemt in de ov-voorzieningen, maar voorlopig steunen wij de buurtbus voor de komende drie jaar.

Workshop Veilig online bankieren

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails, sms-berichten en marktplaatsfraude. En dat wordt alleen maar erger. Steeds meer geldzaken worden immers online geregeld. De Vries Verzekeringen wil je graag helpen om online fraude en oplichting te voorkómen. Hiervoor geven we tips en bieden we onze klanten de workshop ‘Veilig online bankieren’ aan.

Onze adviseur bankzaken Niels van der Meer, die de workshop geeft, vertelt dat internetcriminaliteit iedereen kan overkomen. “We moeten ons realiseren dat iedereen er vatbaar voor is. U bent absoluut niet dom als het uw overkomt. Internetcriminelen gaan uiterst geraffineerd te werk, ze weten precies op de juiste 'knoppen' te drukken om u te manipuleren. Het is belangrijk om als zoiets gebeurt of als iets niet goed voelt onmiddellijk contact op te nemen met de bank. Hoe eerder de bank weet dat er iets gaande is, hoe eerder er actie op kan worden ondernomen en hoe beperkter de schade zal zijn.

Trucs herkennen
Tijdens de workshop ‘Veilig online bankieren’ leert u hoe u veilig online je financiële zaken regelt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u hoe u internetcriminaliteit herkent, welke vormen van internetcriminaliteit er zijn, in welke situaties u gegevens niet moet delen en wanneer u een website of e-mail wel kunt vertrouwen.

Wilt u de trucs van een internetcrimineel herkennen? Meld u aan voor de workshop 'Veilig online bankieren'. Loop even bij ons langs, bel of stuur ons een e-mail voor de workshopdagen.

Bank voor de Klas

In de Week van het Geld geven wij met veel plezier financiële educatie op basisscholen in Nederland. Middels het educatieve spel Cash Quiz leren wij kinderen (verstandig) omgaan met geld.

Wat is een gastles Bank voor de Klas?
Financiële educatie heeft nu geen vaste plek in het basisonderwijs. Daarom delen wij graag onze expertise op het gebied van verstandig omgaan met geld. Tijdens een gastles ontvangt u een bankmedewerker in de klas die samen met de kinderen het educatieve spel de Cash Quiz speelt. De Cash Quiz bestaat uit 5 filmpjes met 10 vragen over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben. Hoe leuk is het om te leren van een echte bankmedewerker?